Fietsmeting – Testing & Training

Optimaliseer uw fietspositie, voorkom blessures en vind trainingsbegeleiding op maat. 

Aerometing

Luchtweerstand is tijdens het fietsen op hogere snelheden 80-90% van de in totaal te overkomen weerstand, ongeveer 70% hiervan wordt bepaald door lichaamshouding. Wanneer er vanuit de trapefficiëntie of conditie geen directe winst meer geboekt kan worden kan dit wel door beïnvloeding van uw aerodynamica!

Werkwijze

In combinatie met een Dynamische Fietsmeting kan er specifiek gekeken worden naar uw frontale oppervlakte. Na het optimaliseren van de fietsafstellingen wordt er een green-screen achter u geplaatst en wordt u van voren gefilmd. Door de Bioracer Aero software wordt uw frontale oppervlakte bepaald tijdens het fietsen. Verder geeft het een indicatie wat voor een vermogen er nodig is om een bepaalde snelheid te halen. Na de analyse worden verdere aanpassingen aan de fiets en lichaamshouding uitgevoerd en wordt telkens het effect op uw frontaal oppervlakte gemeten. Ook kan er gekeken worden naar de invloed van verschillende helmen op het frontaal oppervlak.   

De prijs van de aerometing bedraagt: € 50,-* Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten voor nieuwe onderdelen en het monteren hiervan die nodig zijn om de aeropositie te optimaliseren. Deze meting kan enkel geboekt worden in combinatie met een Dynamische Fietsmeting (in dezelfde afspraak of binnen 6 maanden nadien).E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram