Fietsmeting – Testing & Training

Optimaliseer uw fietspositie, voorkom blessures en vind trainingsbegeleiding op maat. 

Dynamische Fietsmeting

Uw optimale fietspositie door onze dynamische fietsmeting!

Een verkeerde fietshouding kan de oorzaak zijn van klachten zoals zadelpijn of blessures aan uw knieën, rug of nek. Daarnaast zal een optimale houding op de fiets zorgen voor betere krachtsoverbrenging op de pedalen en verbeterde fiets efficiëntie. Om na te gaan wat voor uw persoonlijke rijgedrag en lichaam een optimale fietspositie is voeren wij een dynamische fietsmeting uit. 

Werkwijze

De meting begint met een persoonlijk intakegesprek, hierin worden onder andere eventuele klachten, rijstijl en ambities besproken. Vervolgens wordt via een fysieke screening uw beweeglijkheid, spierkracht en stabiliteit bepaald. Tijdens de meting fietst u met uw eigen racefiets op een stationaire fietstrainer en worden uw fietsbewegingen volledig in kaart gebracht.

Meting huidige positie

Uw eigen fiets wordt op de stationaire fietstrainer geplaatst. Tijdens het fietsen wordt u vanuit verschillende camerastandpunten gefilmd waarbij diverse botpunten gemarkeerd worden. Vervolgens wordt tijdens het fietsen met de analyse software uw beweeggedrag doorgemeten en worden de gewrichtshoeken in kaart gebracht.

Aanpassen van uw fiets

Afhankelijk van de positie van uw ledematen, gewrichtshoeken en krachtoverbrenging worden aanpassingen gedaan. We optimaliseren de positie van de contactpunten zadel, stuur en de schoenplaatjes stap voor stap totdat de optimale fietshouding is bereikt. Hierna wordt u nogmaals op video vastgelegd en geanalyseerd.

Persoonlijk rapport

Na de meting wordt uw fiets volledig ingemeten en ontvangt u een persoonlijk rapport. Hierin staan de testresultaten en de beelden van voor- en na de meting. Het kan zijn dat er tijdens de lichamelijke screening zwakkere punten of blessures zijn geconstateerd, hiervoor krijgt u in dat geval oefeningen mee voor thuis of wordt er een behandeltraject voorgesteld.

De prijs van de Dynamische Fietsmeting bedraagt € 200,- en duurt in totaal 1,5-2 uur.*

• Schaft u bij Martens Tweewielers een nieuwe sportfiets van boven de €2000,- aan? Dan krijgt u op deze meting 50% korting binnen een tijdbestek van 3 maanden.

• Wilt u meerdere fietsen laten afstellen? Kosten zijn hiervoor € 50,-* per fiets**.

*Dit is exclusief eventuele bijkomende kosten voor nieuwe onderdelen die nodig zijn om de zitpositie te optimaliseren.

** Dit kan in dezelfde afspraak of binnen 6 maanden nadien. 

Bij specifieke klachten tijdens het fietsen kunt u de Dynamische Fietsmeting verder uitbreiden met een specifieke zadeldrukmeting, het aanmeten van custom zolen en/of een dynamische stuurmeting. Ook kunt u via een aerometing geholpen worden sneller te gaan fietsen! 


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram